Zasnežovaný bežkársky okruh je otvorený

Zasnežovaný okruh okolo jazera v areáli plážového kúpaliska v Banskej Bystrici je od stredy 12. januára v prevádzke.
 
Mrazy v posledných dňoch nám konečne umožnili okruh kompletne zasnežiť a upraviť. Popri takých lokalitách akými sú Osrblie a Štrbské pleso sme iba tretí areál na Slovensku, kde je možné bežkovať na technickom snehu.
Areál bude oficiálne otvorený v pracovných dňoch v čase 7:00 - 19:00, počas víkendov v čase 9:00 - 17:00. Vo večerných hodinách bude osvetlený.
Okruh budeme upravovať každý deň vo večerných hodinách po 20:00, preto prosíme, aby sa bežkári v tomto čase na okruhu už nenachádzali. Kým nenapadne na horách sneh, zostane v meste ratrak, potom budeme pravidelne upravovať skútrom.
Základný okruh má dĺžku 800 metrov, počas dnešnej noci sme zahájili zasnežovanie odbočky, ktorá by ho mala predĺžiť na takmer 1000 metrov.
Vzhľadom na obmedzené možnosti bežkovania v kopcoch v okolí Banskej Bystrice predpokladáme veľkú návštevnosť areálu. Preto prosíme o ohľaduplnosť a vzájomný rešpekt pri pohybe na bežkách. Na okruhu je povolený pohyb iba na bežkách a vstup so psom je zakázaný. Ďakujeme za pochopenie.