Vianočný servis pre bežkárov

Keďže v posledných hodinách sa podmienky na bežkovanie menia skoro z hodiny na hodinu, prinášame aj tento extra servis pre bežkárov pre lepšie plánovanie nasledujúcich sviatočných dní.
 
Momentálne evidujeme zvýšený záujem o podmienky na bežkárskom okruhu na plážovom kúpalisku. Na Štedrý deň popoludní je však situácia dosť neprehľadná aj pre nás. Faktom je, že sme dnes na obed okruh upravili skútrom. Avšak už po úprave nezostali podmienky až také dobré, ako by sme sami očakávali. Oteplenie robí svoje a na viacerých miestach je trať už teraz podmáčaná. Viac napovedia priložené fotografie. Ak by to ráno podmienky čo i len trochu dovoľovali, okruh by sme spustili, hoci iba na deň, či dva. Ale aj podľa predpovede počasia je to tak 50/50. Ráno budeme informovať, ale radšej plánujte bežkovanie na okolitých kopcoch.
 
Kremnické vrchy: Za dva dni tu pripadlo asi 60 cm nového snehu, ktorý sme posledné dva dni priebežne upravovali. Dnes boli upravené trate Králiky - Kordícka zvážnica - Kordíky, Králiky - Chata nad Tajovom - Kordíky (vlek), bežecký štadión Králiky po potok, Králiky Skalka a Králiky - Hostinec. Aj hore už skôr prší, sneh nepribúda, takže zajtra budú trate v dobrom stave, hoci mäkšie. Malachovská zvážnica sa upravovali včera, takže tam bude vrstva asi 10 cm mokrého snehu.
 
Starohorské vrchy: Na zajtra je plánovaná úprava tratí ratrakom PARK SNOW Donovaly až po Šachtičky. Veríme, že sa podarí, lebo náš skúter si už s takouto vrstvou mokrého snehu nepodarí.