Piatkový servis pre bežkárov č. 9

Stabilné a mrazivé počasie s výbornými podmienkami na bežkovanie pokračovalo aj tento týždeň. Nanešťastie, výrazná zmena počasia práve prichádza a podmienky sa budú prechodne zhoršovať.
 
Od piatkového poludnia a počas celého víkendu je hlásené aj na horách mimoriadne teplé a veterné počasie s dažďom. Už dnes ráno bolo napríklad na Králikoch + 5 stupňov a výrazný odmäk. Počasie preto ovplyvní aj naše úpravy tratí.
Trate sa v priebehu týždňa upravovali v stredu, kedy sa upravila Tajovská zvážnica, štadión na Králikoch, trate Šachtičky - Donovaly a prvýkrát v sezóne aj okruh ponad Španiu Dolinu.
Kremnické vrchy: V piatok ráno prebehla rýchla obhliadka tratí. Pri veľkom oteplení sú momentálne v dobrom stave. Presný plán úprav na víkend nemáme, všetko bude záležať od počasia. Isté však je, že počas dažďa sa upravovať nebude. Ak by sa počasie umúdrilo a uznáme to za vhodné, ratrak by na trate vyrazil.
Starohorské vrchy: Ratrak z Donovalov v piatok dopoludnia upravuje trate až po Šachtičky. O 10:00 bol pri hotely. Ďalšie úpravy vzhľadom na počasie v tejto chvíli neplánujeme.
V nedeľu sú na Šachtičkách lyžiarske preteky, kde sa očakáva príjazd 300 - 350 vozidiel. Preto by sme chceli bežkárov poprosiť, aby pri plánovaní nedeľného programu brali do úvahy túto informáciu a radšej si vybrali inú lokalitu.