Piatkový servis pre bežkárov č. 4

Aktuálne informácie pre priaznivcov bežeckého lyžovania.
 
Začiatok týždňa sa niesol v prudkej inverzii na horách, ktorá ukrojila zo snehovej pokrývky. Vo štvrtok sme sa našťastie dočkali sneženia. Do piatku rána pripadlo asi 30 cm nového snehu a na piatok a sobotu predpoveď hlási ďalších 30 cm. K tomu sa na horách pridáva silný vietor.
 
Za tejto situácie sa nám ťažko plánujú úpravy tratí. Za stáleho sneženia rýchlo zapadnú snehom. Plus vzhľadom na prudký vietor musíme dbať aj na bezpečnosť ľudí a techniky.
 
Kremnické vrchy: Trate sme upravovali naposledy v utorok. Dnes dopoludnia začne úprava na bežeckom štadióne na Králikoch a ak to podmienky dovolia, skúsime prejsť aj Tajovskú zvážnicu. Úseky smerom na hrebeň Kremnických vrchov plánujeme upraviť až po dosnežení a utíšení vetra v ďalších dňoch.
 
Starohorské vrchy: Skúter ZAaRES-u upravoval trate až po Donovaly v priebehu utorka. Dnes počas dňa máme sľúbenú úpravu ratrakom PARK SNOW Donovaly až po Šachtičky. Vzhľadom na počasie však nevieme garantovať, či sa to aj podarí. Cesta na Šachtičky bola dnes ráno zjazdná iba s reťazami, prípadne 4x4.
 
Veľká Fatra: Trasa na Malom Šturci príde na rad až o pár dní po upokojení počasia. Už naposledy tam padla malá lavína, takže uvidíme, či nám po tejto snehovej nádielke nejaká väčšia úplne neodreže cestu...
 
Plážové kúpalisko: Ak by napadlo dostatočné množstvo prírodného snehu, skúsime okruh sprevádzkovať. V nedeľu sa má však opäť otepliť...