Piatkový servis pre bežkárov č. 10

Prinášame pravidelné informácie pre bežkárov pred víkendom.
 
Počas posledných dní sme zaznamenali mimoriadne teplé počasie, ktoré ukrojilo zo snehovej pokrývky. Silný vietor navyše znečistil trate najmä pod smrekovými porastami. Pomaly však na hory prichádza ochladenie, ktoré by dnes a v sobotu malo prinieť aj nové centimetre snehu.
 
Trate sa v priebehu týždňa upravovali v utorok (Tajovská zvážnica, štadión Králiky a Šachtičky - Donovaly) a vo štvrtok (Králiky - Skalka, Králiky - Hostinec).
 
Kremnické vrchy: V noci na sobotu sa budú upravovať trate Králiky - Chata nad Tajovom, Králiky - Skalka, Králiky - Hostinec, Kordícka zvážnica a možno aj Malachovská zvážnica, ale iba po prepadlisko. Ďalšia úprava na nedeľu podľa počasia.
 
Starohorské vrchy: Ratrak z Donovalov v piatok dopoludnia upravuje trate až po Šachtičky. Keďže je na noc hlásené sneženie, v sobotu ráno vyrazí na trate aj náš skúter zo Šachtičiek.
 
V sobotu dopoludnia budú na Kordíkoch preteky v behu na lyžiach so štartom o 10:00 na spodku a cieľom na vrchu Kordíckej zvážnice. Trate budú aj počas pretekov otvorené pre verejnosť, pri parkovaní treba rešpektovať pokyny organizátorov.