Piatkový servis pre bežkárov

V uplynulých dňoch neustále snežilo a pripadlo asi 30 cm nového snehu, ktorý v kombinácii so silným vetrom vytváral záveje.
 
Aj preto sa trate priebežne upravovali, aby sa nový sneh utlačil a rozhrnuli tvoriace sa záveje. V Kremnických vrchoch sa trate v tomto týždni upravovali už trikrát a spolu ratrak najazdil asi 160 km. Z toho len štvrtková úprava zabrala 12 hodín a najazdilo sa pri nej asi 85 kilometrov.
 
Dnes a v noci na sobotu očakávame ďalších 20 – 30 cm snehu, ktorý sa bude upravovať počas víkendu. Je hlásený aj veľmi silný vietor, takže už vopred žiadame bežkárov o trpezlivosť pri úprave tratí a o svoju bezpečnosť vo veternom počasí.
 
Kremnické vrchy: Trate sa upravovali v utorok, stredu a vo štvrtok sa upravili komplet všetky naše úseky, teda Tajovská zvážnica až k vleku na Kordíkoch, Kordícka zvážnica, bežecký štadión aj s prepojením na Tajovskú zvážnicu, trate na Skalku, na Hostinec aj Malachovská zvážnica po Horné Pršany. Najbližšie sa trate budú upravovať po snežení a utíšení vetra, zrejme v priebehu soboty. Na nedeľu by už mohli byť pripravené.
 
Starohorské vrchy: Ratrak z Donovalov upravoval trate až po Šachtičky v utorok a štvrtok. Podľa informácii by mal na trate vyraziť aj dnes (edit. 9:45 upravené po Šachtičky), aj v sobotu. Všetko však záleží aj od počasia...
 
Malý Šturec: Vzhľadom na náročné podmienky, nevieme v tejto situácii tento úsek upravovať.