Aktuality pre bežkárov a korčuliarov

Prinášame aktuálne informácie pred štvrtým januárovým víkendom.
 
V posledných dňoch prišlo ochladenie a do hôr aj občasné sneženie. V kopcoch v okolí Banskej Bystrice napadlo okolo 10 cm ľahučkého prašanu, ktorý však silný vietor na otvorených miestach z tratí hneď odfukoval. Nejaké trate sa však už podarí upraviť aj mimo okruhu na kúpalisku. Uvidíme, koľko snehu ešte pribudne do zajtra.
Kremnické vrchy: Keďže náš ratrak je stále v meste, trate Králiky – Skalka a Králiky – Hostinec upraví v noci ratrak Cyklo-Santé zo Skalky. Na Tajovskú a Malachovskú zvážnicu ani na štadión na Králikoch nepôjde, keďže tu je snehu na úpravu veľkým strojom stále nedostatok. Kordícku zvážnicu upravuje OZ Kremnický hrebenák priebežne.
Šachtičky: V piatok na obed sme boli obhliadnuť stav tratí na Šachtičkách. Aktuálne je tam 10 cm prašanu pod ktorým je buď ľad, alebo hlina (viď. foto). Zatiaľ to na úpravu skútrom nie je, rovnako sa neupravovať zatiaľ rozhodli aj na Donovaloch. Aj na fotografiách vidno, že hlavne pod stromami je pod vrstvou prašanu často hlina a kamene. Kto sa vyberie na bežky, treba byť hlavne v zjazdoch pod stromami opatrný. Zajtra ráno bude ďalšia obhliadka a ak to chlapi uznajú za vhodné, upravili by okruh okolo Jelenskej skaly. Budeme o tom informovať.
Malý Šturec: Trate sa tam počas tohto víkendu upravovať nebudú.
Zasnežovaný okruh: Dnes ráno bola trať opäť upravená a podmienky sú ideálne. Priebežne zasnežujeme ak to teploty dovolia, preto večer, či ráno môžu byť na miestach pri delách podmienky zhoršené vplyvom nového technického snehu. Počas víkendu očakávame opäť veľkú návštevnosť, preto prosíme o vzájomné rešpektovanie sa na trati.
Ľad na jazere: Včerajšie oteplenie so snežením spôsobili, že na ľade sa vytvorila nerovná snehová kaša, ktorá následne zamrzla. Ľad je tak dosť hrboľatý, podmienky na kurčuľovanie  nie sú úplne optimálne, no určite bude otvorený počas piatku aj celého víkendu.
Fotografie sú z dnešného rána z plážového kúpaliska a stav snehu na Šachtičkách bol fotený o 12:00.