Aktuality pre bežkárov

Informácie pre bežkárov pred tretím januárovým víkendom.
 
Počas predchádzajúceho týždňa sme márne čakali na sneženie, ktoré by vylepšilo podmienky na bežkovanie. Potešilo teda aspoň mrazivé počasie, ktoré nám dovolilo zasnežiť bežkársky okruh na kúpalisku.
Trate na Šachtičkách aj na Malom Šturci zostávajú nezjazdné a stále čakáme aspoň na 20 cm nového snehu. V Kremnických vrchoch sú zjazdné trate Králiky - Skalka a Králiky - Hostinec, no už viac ako dva týždne sa strojovo neupravovali. Podklad je tvrdý, miestami ľadový, povrch zase miestami znečistený a na niektorých miestach si treba dať pozor na skaly. Najlepšie podmienky sú na Kordíckej zvážnici, ktorú Hrebenáci z OZ Kordícky Hrebenák upravovali aj počas týždňa a tvrdý povrch relatívne úspešne narušili a upravili.
V meste je od stredy v prevádzke zasnežovaný okruh na plážovom kúpalisku. Pre ľudí z iných regiónov bude zrejme užitočná informácia, že vstup do areálu aj s parkoviskom sú na Švermovej ulici. Podmienky na bežkovanie sú ideálne, hlavne zrána, kedy je trať vždy upravená a vymrznutá. Návštevnosť areálu bola už aj počas pracovných dní vysoká, počas víkendu očakávame jej ďalší nárast. Preto prosíme o ohľaduplnosť a rešpektovanie sa navzájom. Kto si chce zatrénovať v tempe, určite si treba privstať ráno. Do soboty rána okruh predĺžime o asi 200 metrov, čo mierne pomôže rozložiť bežkárov po trati.
V prevádzke je aj jazero na korčuľovanie, prosíme rešpektujte pokyny našich zamestnancov, či SBS a na korčuľovanie využívajte iba otvorenú časť jazera.