Piatkový servis pre bežkárov č. 9

Premenlivé počasie pokračovalo aj počas uplynulých dní. Opäť so snežením, dažďom a aj silným vetrom.
 
Ten však zrejme na tratiach veľké škody nespôsobil. Popadali hlavne menšie konáriky, lístie, ihličie, ktoré snáď prekryje nový sneh, ktorý by mal podľa predpovede na horách pribudnúť počas soboty.
 
Kremnické vrchy: Trate sme upravovali v pondelok a tiež dnes nadránom. Ratrak Cyklosante dnes upravil hrebeň Skalka - Tri kríže, my sme na to nadviazali úpravou Králickej zvážnice. Následne sme chceli upraviť Tajovskú zvážnicu, no ratrak sa po cca 1,5 kilometri za mostíkmi musel pre menší technický problém otočiť späť. Veríme, že oprava sa podarí a v noci na sobotu upravíme trate Králiky - Chata nad Tajovom, Králiky - Kordícka zvážnica - Kordíky, Králiky – Skalka a Králiky - Hostinec, kde sú stále veľmi dobré podmienky. Na bežeckom štadióne na Králikoch je situácia smutnejšia, prikladáme fotografiu zo štvrtkového popoludnia.
 
Starohorské vrchy: Na tratiach medzi Šachtičkami a Donovalmi od minulého víkendu pribudlo 1 - 2 cm snehu. Trate sú po vetre znečistené a podmienky aktuálne celkovo obmedzené. Ratrak PARK SNOW Donovaly plánuje na piatok/sobotu úpravu po Krám (presný termín zatiaľ nevieme). Náš skúter vyrazí na okruh okolo Jelenskej skaly v sobotu okolo 8:00. Veríme, že upraví nový sneh, ktorý by mal v noci napadnúť. Úpravu môžu ohroziť aj prípadné popadané stromy po víchrici. Zatiaľ nevieme, aká je reálna situácia na tratiach, ale z lyžiarskeho strediska nám hlásili, že nejaké stromy pri vlekoch a zjazdovkách pílili...