Piatkový servis pre bežkárov č. 1

S prvým decembrovým dňom prinášame aktuálne informácie pre bežkárov.
 
Vzhľadom na vývoj a predpovede počasia sa však úpravy tratí aktuálne plánujú len veľmi ťažko. Podľa množstva snehu v meste by sa mohlo zdať, že na kopcoch je ho už dostatok, no zatiaľ tomu tak celkom nie je.
 
Kremnické vrchy: V piatok na poludnie sme ratrakom na otvorených úsekoch skúšali, či je aktuálne možná úprava. Ako vidieť aj na fotografiách, cca 25 cm (pod stromami do 20 cm) vlkého snehu na úpravu zatiaľ nestačí. Ratrak sneh pod sebou zatlačí tak, že sa pásy dostávajú na podklad, ktorý stále nie je dostatočne premrznutý. Takže čakáme na ďalší sneh. Ak v noci na sobotu napadne dostatočné množstvo, budeme upravovať. Predpoveď ale na zajtra hlási dážď aj na horách...uvidíme. Podľa informácií upravili ľahšou technikou OZ Kordícky Hrebenák Kordícku zvážnicu a Lyžiarsky a biatlonový oddiel ŠKP Banská Bystrica štadión na Králikoch. Zatiaľ teda odporúčame tieto trate.
 
Starohorské vrchy: Okruh okolo Jelenskej skaly sme upravili naposledy v stredu. Aj tu je na výjazd ratraku z Donovalov stále málo snehu. Plánovaná úprava skútrom je na sobotu dopoludnia, opäť však s ohľadom na počasie. Pokiaľ bude pršať, upravovať nebudeme.
 
Mestský okruh: Vzhľadom na očakávané oteplenie a dážď je stále uzatvorený. V nedeľu popoludní sa má začať prudko ochladzovať, takže veríme, že v noci na pondelok spustíme jeho zasnežovanie.
 
Veľká Fatra: Trať na Malom Šturci plánujeme prvýkrát upraviť v priebehu budúceho týždňa.
Ak sa podarí počas víkendu niektoré trate upraviť, budeme o tom ihneď informovať tu, prípadne na zaaresbb.sk